Nasze przepisy
Jabłka na talerzu
Z jabłek można zrobić prawie wszystko. Tłoczymy, musujemy,
przecieramy…a tym razem pieczemy i gotujemy!
od 1 h
| 8 porcji
Piernik z jabłkami
Świąteczna wariacja klasycznego piernika z nutą Grzanego Jabłka.
od 1 h
| 8 porcji
Tartiflette z jabłkami
Tradycyjna, rozgrzewająca zapiekanka ziemniaczana z francuskich Alp z jabłkowym twistem.
5 min
| 1 porcja
Gin w sadzie
Orzeźwiające połączenie naturalnej słodyczy jabłek i wytrawności ginu!
2 h
| 6-8 porcji
Jabłkowy kurczak Cacciatore
Pyszne danie wymagające odrobinę więcej czasu i zaangażowania, które później odwdzięcza się łatwością odgrzewania i wyśmienitym smakiem przez długi czas.
1,5 h
| 8-10 porcji
Herbaciane ciasto
Wilgotne ciasto, w którym słodycz daktyli i Tartego jabłka łączą się idealnie z aromatem herbaty.
30 min
| 4 porcje
Puszyste naleśniki z jabłkami i solonym karmelem
Miękkie, puszyste i rozpływające się w ustach — po prostu doskonałe! Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek.