Bracia Sadownicy Gdzie nas szukać?

Czy masz 18 lat?

ten przepis zawiera alkohol

Informacje o przetwarzaniu danych osobowych znajdują się w Polityce Prywatności strony.

Koktajle i mocktajle

Składniki:

  • 40 ml gin
  • 100 ml Musującego jabłka
  • 50 ml toniku
  • 1-3 plasterki jabłka
  • Kostki lodu
  • Gałązka rozmarynu (opcjonalnie)

Gin w sadzie

Orzeźwiające połączenie naturalnej słodyczy jabłek i wytrawności ginu!

5 min
1 porcja

Składniki:

  • 40 ml gin
  • 100 ml Musującego jabłka
  • 50 ml toniku
  • 1-3 plasterki jabłka
  • Kostki lodu
  • Gałązka rozmarynu (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  1. Wrzucamy lód do szklanki.
  2. Wlewamy gin, Musujące jabłko oraz tonik.
  3. Dekorujemy plasterkami jabłka oraz świeżym rozmarynem.
  4. Podajemy i smakujemy z przyjaciółmi.

Nie zapomnij zrobić zdjęcia i zainspirować innych udostępniając je w mediach społecznościowych z oznaczeniami: #braciasadownicy i #jablkanatalerzu

O autorce:
@whiteplatecom

Eliza Mórawska-Kmita

Eliza od dziecka pasjonowała się gotowaniem. W wieku 12 lat zaczęła eksperymentować w kuchni, a jej miłość do bakalii stała się początkiem kulinarnej drogi. Dziś jest fotografką, autorką książek kulinarnych („White Plate. Słodkie”, „Chleb i okruszki”) i prowadzi warsztaty kulinarne. Współpracowała z magazynami takimi jak „Newsweek” czy „Glamour”.

Sprawdź inne przepisy

Na słono Sezonowy
2 h | 6-8 porcji

Jabłkowy kurczak Cacciatore

Pyszne danie wymagające odrobinę więcej czasu i zaangażowania, które później odwdzięcza się łatwością odgrzewania i wyśmienitym smakiem przez długi czas.

Autentyczny smak

jabłko

Tłoczymy, musujemy, przecieramy,
suszymy, ale przede wszystkim uprawiamy jabłka.

sad

Śmiłowice to nasz sad i dom.
Jesteśmy sadownikami od pokoleń.
A jabłka zrywamy ręcznie.

Dowiedz się więcej o nas